• FLORA

Kiskertépítő verseny

FLORA VIRÁGFESZTIVÁL - KECEL
6. KISKERTÉPÍTŐ PÁLYÁZAT 2023.

Kecel Város Önkormányzata a XXXIV. FLORA Virágfesztivál alkalmából „Én kis kertet kerteltem…” mottóval kiskertépítő versenyt hirdet óvodai csoportok, általános iskolai osztályok és művészeti iskolás közösségek részére, a környezettudatos gondolkodás és életmód népszerűsítése céljából. A felhívásunkra beérkezett alkotásokat a FLORA Virágfesztivál alkalmával – 2023. december 1-3. között – a Városi Sportcsarnokban (Kecel, Szabadság tér 17.) mutatjuk be.

A jelentkező csapatok száma limitált: a jelentkezések sorrendjében max. 40 kiskertet tudunk kiállítani. Valamennyi résztvevő csoport egy kert beültetésével pályázhat, melyhez a virágtálakat és a virágföldet önkormányzatunk biztosítja. A csoportoknak saját kiskertjüket kell bemutatni: növényekkel beültetni és – a természetes anyagokat, dekorációkat, előnyben részesítve – a kiállításra elkészíteni. A téma a virágfesztivál témájával megegyezik: „Nemzetek virágai” – egy szabadon választott ország kultúrájának megjelenítése vagy „Petőfi virágok között” – a költő ábrázolása egy, az életéből ismert eseményen, életképben vagy bármely költeményének megörökítése.

A rendezvényt követően (december 3-án 17 órától és 4-én reggel 8 órától a nap folyamán) a pályázó csoportok alkotásukat visszakapják, és kertjüket intézményükben, közösségükben maguk gondozhatják tovább.


Jelentkezés:
A versenyen való részvételhez október 22-ig jelentkezési lap kitöltése szükséges, amely letölthető a www.kecel.hu honlap „Flora” menüpontjából. Felhívjuk figyelmüket, hogy az alkotásban résztvevők számát a lap benyújtása után módosítani nem lehet! A jelentkezők szíveskedjenek az intézmények számára korábban kiadott virágtálakat használni!  November 13-a hetében a virágföldet egyeztetés után adjuk ki, juttatjuk el a pályázókhoz. 

Az elkészült munkákat 2023. november 29-én (szerdán) 9-12 óra között várjuk a virágkiállítás helyszínén, a Városi Sportcsarnokban (Kecel, Szabadság tér 17.).

A berendezéskor minden pályaművet egységes táblával látunk el, melyen az intézmény és a csoport neve, valamint az alkotás címe szerepel. Kérjük, hogy a munkák leadásánál a nevet úgy tüntessék fel, hogy számunkra könnyen cserélhető legyen! Fontos, hogy a műanyag edényre ne írjanak és ragasztóval, festékkel, egyéb eltávolíthatatlan anyagokkal ne kenjék be!

A zsűrizés november 29-én (szerda) délután történik, a díjkiosztásra december 1-én (péntek) 14 órakor a helyszínen kerül sor.

 

Elbírálás:
A bírálatot a rendezvény kertészeti szakembereiből és szervezőiből álló zsűrije végzi az alábbi szempontok szerint:
- ötletesség, kreativitás,
- gyermekmunka egyértelmű megjelenése,
- természetes anyagok felhasználása,
- a beültetés alapossága,
- összhatás.

Díjazás:
Minden pályaművet benyújtó csapat emléklapot és ajándékot kap. Óvodás, kisiskolás és felső tagozatos kategóriában az első három helyezett csapatot jutalmazzuk. A jelentkező korosztályok számától függően fenntartjuk a jogot, hogy az egyes kategóriák helyezettjeinek díjazását a zsűri javaslata szerint átrendezzük. A jelentkezők számának függvényében - rendezvénybiztonsági okokból - előfordulhat, hogy csoportonként max. 8 főt tudunk fogadni a december 1-én 13 órakor megrendezésre kerülő gyermekkoncertre, majd 14 órakor a pályázat eredményhirdetésére.

 

Belépés a rendezvényre:
A pályázaton résztvevő csoportok előzetesen regisztrált tagjainak – gyermekeknek és a közreműködő felnőtteknek – a rendezvény ideje alatt ingyenes belépést biztosítunk.
A csoporttal érkező további kísérőknek belépőjegyet kell váltani. A csoportonként 8 db belépőt és a többi gyermek számára szóló – péntek 15 órától, szombaton és vasárnap nyitva tartási időben felhasználható – belépőjegyet november 29-én, a pályamű leadásával egy időben adjuk ki a csoportot képviselő személynek.


Ütemezés:
- Jelentkezési határidő: 2023. október 22.
- Virágföld átvétele: 2023. november 13-a hetében.
- Kész művek leadása a helyszínen: 2023. november 29. (szerda) 09.00-12.00
- Gyermekkoncert a helyszínen: 2023. december 1. (péntek) 13.00
- Díjátadó a helyszínen: 2023. december 1. (péntek) 14.00
- Edények kiadása a sportcsarnokból: 2023. december 3. (vasárnap) 17 órától,
  december 4. (hétfő) 08.00-12.00 óráig.

A szervezők részéről további információt nyújt, és az előjelentkezéseket fogadja:
Gyalogné Klajkó Eszter tel.: 06-20/96-56-888, Selymesi Henriett tel.: 06-30/664-97-69
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

A jövő kertépítőinek vidám, eredményes alkotást kívánunk!

szechenyi2020

Bejelentkezés

Kapcsolat

Kecel Város Önkormányzata
6237 Kecel, Fő tér 1.
media(kukac)kecel(pont)hu

Figyelem!
Hivatali ügyekben a fenti címen nem tudnak intézkedni.
A Keceli Közös Önkormányzati Hivatal munkatársait ezen a linken érheti el:
Telefon: 78/420-211
Fax: 78/420-760

Ügyfélfogadás:
hétfő: 08.00-12.00
szerda: 08.00-12.00
csütörtök: 08.00-12.00, 13.00-17.00