Önkormányzati hírek

Meghívó ünnepi képviselő-testületi ülésre

Felhívás temetőtakarításra

Tájékoztatás - Több, mint 70 mm csapadék


Városunkat 2020. augusztus 4. napján „bibliai” mértékű esőzés sújtotta, amely során 10 óra leforgása alatt több mint 70 mm csapadék esett. A vis maior jellegű esőzés nem kímélte a kivitelezés alatt álló kerékpárút-beruházást sem, súlyos károkat okozva a munkaterületen.

Kecel Város Polgármestere már másnap bejárást tartott az özönvízzel sújtott területen, ahová meghívta Gazdag Zoltán műszaki ellenőrt, Bognár Zoltán tervezőt, és Paska Istvánt, a kivitelező képviselőjét. A bejáráson megállapításra került, hogy a rézsűlemosódást újra kell építeni, az útalapot több helyen vissza kell bontani, és a pályaszerkezet építése csak ezután folytatható.

A többletmunkálatok nyilvánvalóan többletköltséget is okoznak, ezért elengedhetetlen a kivitelező biztosítójának bevonása kárbecslési és kártérítési eljárás lefolytatása miatt. A biztosító kárfelméréséig szünetel a kivitelezési munka, a végteljesítési határidőben csúszás nem várható.

Kérjük a lakosságot, hogy az álhírterjesztéstől és a hangulatkeltéstől tartózkodjanak, ezzel is segítve a helyreállítási munkálatok gördülékenyebbé tételét, hiszen ez a természeti csapás egész megyénket sújtotta.

Kecel, 2020. augusztus 6.
Kecel Város Önkormányzata

Kecel város fájdalommal búcsúzik díszpolgárától, Téglás Andrástól

Július 30-án mély megrendüléssel értesültünk róla, hogy városunk díszpolgára, Téglás András távozott közülünk. Bandi bácsi 1987-ben alapította meg szülővárosában, Kecelen az ország első kertészeti jellegű magániskoláját, melynek képzéseire a határon túlról is érkeztek tanulók, és jelenleg is helyet ad komplex OKJ-s képzéseknek. 1982-ben indította útjára a FLORA Virágfesztivált, amely napjainkban is, minden decemberben megrendezésre kerül. Ugyanettől az évtől országos mezőgazdasági szervezetek elnöke. 1990-ben az iskola munkájának támogatására alapítványt hozott létre.

Oktató-nevelő munkája mellett számtalan országos és határon átnyúló rendezvény létrehozása, és - sok éven keresztül - szervezése fűződik nevéhez: Ehető virágok versenye, Országos Téli Gazdaesték, Tavaszköszöntő Virágfesztivál, fogatszépségverseny, bor- és pálinkaversenyek, gasztronómiai fesztiválok. Intézményében Bor- és pálinkamúzeum, tanszeszfőzde is nyílt, és érzékszervi minősítő képzések indultak. 1992-ben 6 hónapon át vezette a hollandiai Floriádé magyar kiállítását, ahol 50 ország kiállítói vettek részt. Az általa vezetett csapat aranyéremben részesült a kiállításon elért eredményéért.

Számtalan kitüntetés, díj, miniszteri dicséret birtokosa, melyek közül:
1999-ben díszpolgár lett Kecelen, ebben az évben elismerő oklevelet kapott a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól.
2004. Gasztronómiáért – érdemkereszt, ezüst fokozat
2005. „Bács-Kiskun megye ifjúságának neveléséért” díj
2006. „Az év iskolája” cím
2009-ben „Az év vállalkozója” Kecelen
2010. Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata
Több országos mezőgazdasági szervezet elnöke volt.

Munkássága 2019-ben felvételre került a Keceli Értéktárba. A javaslatban ez a gondolat szerepel tőle: „A magyar föld a múltban és a jelenben is mindig biztosította az ott élőknek a megélhetést. Mai modern világunkban a föld szeretete a tudománnyal karöltve hoz létre nagyszerű dolgokat.”

Aktív résztvevője, támogatója volt helyi rendezvényeknek, a tűzoltóknak és polgárőröknek, a keceli borrendnek. Ő volt az, akinek támogatására mindig, mindenkor számíthattunk.
A családnak, barátoknak őszinte részvétemet fejezem ki közösségünk nevében.

Nyugodj békében, Bandi bácsi!

Haszilló Ferenc polgármester


Tisztelt Lakosság!

Az utóbbi időben megszaporodtak a bejelentések, jelzések a város területén felbukkanó ún. „házaló” árusokkal kapcsolatban. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kereskedelmi törvény vonatkozó paragrafusa szerint az önkormányzat nem szólhat bele a kereskedelmi tevékenység ilyen jellegű folytatásába, tehát a házaló árusítás tiltása helyi rendelettel nem lehetséges. Sajnos ombudsmani jelentés szerint a város helységnévtábláinál sem helyezhető el tiltó tábla – pl. házaló kereskedelem tilos –, mert ez a tisztességes kereskedőkkel szemben jogszerűtlen.

A hozzánk érkező bejelentések során tapasztaljuk, hogy sok esetben nem a házaló megjelenésével van problémájuk a lakosoknak, hanem az azzal összefüggő dolgokkal (zaklatás, megtévesztés ténye vagy lehetősége, minőségileg kifogásolható vagy egészségre ártalmas áruk forgalmazása, stb.), melyeket ha ténylegesen tapasztalunk, rendőrt kell hívni. A hivatal az ügyben nem jogosult intézkedésre, ezért nem tudunk mást tenni, mint kérni Önöket, hogy felelősségteljes lakosként figyeljünk egymásra, szomszédainkra, családtagjainkra, és ha gyanús kereskedelmi ajánlattal szólítanak meg, értesítsük a rendőrséget. Tel.: 78/420-207, 20/539-83-71

Kecel Város Önkormányzata

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Keceli programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

Facebook ajánlók

Ki olvas minket

Oldalainkat 140 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató