Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy belterületi ingatlanjaikon és az azokkal érintkező közterületeken, valamint a külterületen tulajdonukat képező területeken és azok mentén a parlagfüvet és egyéb allergizáló gyomnövényeket irtsák, mert az egészséges, tiszta környezet mindannyiunk közös érdeke, illetve az arra jogosult szervektől bírságolásra számíthatnak.
Kecel Város Önkormányzata

 

A parlagfű elleni védekezést már most meg kell kezdeni – figyelmeztetnek a szakemberek. Azokon a szántóföldi területeken, ahol a nagy mennyiségű csapadék, vagy a belvíz miatt a növényzet kipusztult, a terület száradása után a parlagfű tömeges megjelenése várható.

Magyarországon – amely egyike Európa parlagfűvel leginkább fertőzött országának – a parlagfűszezon augusztus elejétől szeptember végéig tart, de a hatékony védekezés érdekében idejében fel kell készülni a gyommentesítésre. Miután a parlagfű magja hosszú életképességű, a termést hozó növény kiemelt veszélyforrás. Így minél előbb ajánlatos a kaszálás és a növényvédőszeres irtás. A NÉBIH szakemberei a nem művelt területeken a parlagfű visszaszorítására a rendszeres, alacsony tarlómagassággal elvégzett kaszálást ajánlják. A művelt területeken viszont a növényvédőszeres és mechanikai gyomirtás megfelelő időben történő elvégzését javasolják, mert a parlagfű eltávolítása később már nehezen oldható meg a kultúrnövény károsodása nélkül. Ezt követően a hatóság eljárást indíthat a parlagfű-mentesítés elmulasztása miatt.

Magyarországon hozzávetőlegesen minden ötödik ember szenved parlagfű allergiában, ezért fontos, hogy mindenki felelősséget érezzen a gyomnövény virágzásának megakadályozásában, és környezetét gyommentesen tartsa. A hatóságok szerint - a parlagfű-mentesítés elmulasztása miatti állami intézkedések mellett - kiemelten fontos az állampolgárok hozzáállása. Legyen mindenkinek szívügye a parlagfű-mentesítés, tartsa mindenki rendben a portáját!

 

Elektronikus ügyintézés

Keceli Hírek legújabb száma

Kecel Városi TV

Flora 2020

Elmarad a 2020-as FLORA

Keceli programajánló

ÁLLÁS KERES-KÍNÁL

Vidéki programajánló

facebook module joomla

Facebook ajánlók

joomla fanbox module joomla
facebook like box joomla
facebook like box joomla

Ki olvas minket

Oldalainkat 133 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

2014.07.26-tól
 

Jogi nyilatkozat

GDPR - Adatvédelmi tájékoztató